!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Therese Haave - !7 år gammel jente fra nord som er klar for å sette alle sine sanser fri. Klar for å sette ut på sin første lange reise til landet der drømmer går i oppfyllelse, det store USA♥

theresehv

IT'S CHRISTMAS TIME

  • Skrevet 24.12.2014 klokka 07:06
  • Kategori: Blogg

  ♥ GOD JUL ♥ ♥

Endelig er adventstiden over og nå er natten godt over til den store dagen, selveste julaften. Jeg kan ikke forstå at det allerede har gått nesten et halvt år siden jeg forlot kjære lille Norge, men her sitter jeg da. I sengen min, mens resten av huset sover tungt og jeg hører på regnet som plasker utenfor vinduet. Lille julaften har jeg tilbragt på spa med mamsen min, digg mat (altså subway), fin gåtur ved innsjøen her i Paintsville som turistene likte overraskende godt før vi avsluttet dagen med julefilm, tortilla med salsa, farging av Amalie sitt hår og mye moro og latter med minstejenta i huset. 

Dagen i dag har vært så utrolig merkelig. Jeg og dansken min har begge hatt hjemlengsel i dag, så vi gjorde humøret bedre ved å være i hverandre sitt selskap heller. I fjor sa jeg at jeg ikke hadde noe spesiel julestemning, men i år... I år sitter jeg i Paintsville, Kentucky i 20 varmegrader, uten en eneste snøkrystall, ingen spesielle julekaker eller i det store og hele en følelse som sier at nå er det jul. Men det kommer nok ikke heller, i og med at jeg ikke er hjemme, der jeg hører til når julen kommer. Jeg skal være ærlig og si at det suger å ikke være hjemme nå som det er jul og ha de tingene som for meg kalles jul. Ingen julefest andre juledag, julemiddag med gjengen hjemme hos bestemor på første juledag, romjulskos med småjentene eller kanonfeiring med jentene på nyttårsaften. Julefeiringen her i USA føles så mye mindre enn hjemme, siden her er det egentlig bare 25.desember som betyr noe. Hjemme er jo hele desember en eneste stor gledesmåned. Her er det helt omvendt, og følelsen ved at julen er her, er veldig overdrevet (noe som alt her i USA er lol). Den 25. er det tid for gaver, i forhold til i Norge hvor vi har jul den 24. som til mitt store tap betyr at jeg må vente en hel ekstra dag. Hehe, neida, det blir spennende og merkelig dette her, men som pappa sier så blir det jul uansett. Og jeg GLEDER meg. Tenker heller på hvor mange andre feiringer av jul jeg får hjemme i Norge (alle årene til den dagen jeg dør!!) sammen med den fine familien min som jeg savner så mye. Og så må jeg si at det hjelper veldig mye på at mamma og kjæresten er her ♥Litt julebilder fra en julefest vi hadde tidligere i desember må til. Sofie fra Norge på bildet over.

Men på tross av hvordan ting er, så er julen til for å sette pris på det man har. Jeg er så utrolig takknemlig for det jeg har klart å skape her. Jenny og jentene har ikke vært annet enn utrolig gode mot meg, og de betyr så mye for meg og hvem jeg har blitt. Jeg er så mange erfaringer rikere, takket være dem. Også til vennene mine her, dansken og hennes familie som har tatt meg inn i varmen og gjort dette til en fantastisk reise. Og sist men ikke minst, mine flotte nordmenn hjemme i Skandinavia. Pappa og mamma, søsknene mine, familien min, Arnt Fredrik og ikke minst verdens beste venner. Jeg savner dere mer enn jeg kan si, og jeg hadde aldri satset så høyt om det ikke var for dere. Jeg håper hver og en av dere får en fredelig jul med masse god mat, desserter og gaver for det fortjener dere så inderlig nå som dette året begynner og gå mot slutten. Mine USA-jenter fortjener også bare det aller beste i julen, og jeg håper at dere koser dere uansett om dere sitter i Mississippi eller på Hawaii. Selv skal jeg være med mamma og Pål, lage julekaker, se julefilmer og spise julegrøt hele dagen lang i morgen. 

Så nok en gang, ha en gledelig jul alle sammen ♥ ♥ ♥
Kommentarer

Skriv en ny kommentar

theresehv

Ung pike fra nord som er klar for å sette sansene sine fri, og som alltid er klar for å sette ut på nye eventyr! Utvekslingsstudent i USA 2014/2015

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign

Fra RRH Webdesign
hits